НОВИНИ

Три камери заснели подсъдимия Любомир Данчев да пие кафе по време на пожара

Множество видеозаписи направени от улични камери и от граждани са приложени като доказателства по делото срещу бездомника Любомир Данчев,който е обвинен в опожаряването на четири тютюневи склада в Пловдив.Това стана ясно днес от разпити на свидетели.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
14:43, 08.12.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Три камери, поставени върху каравана за кафе в Пловдив, са заснели бездомника Любомир Данчев да чисти масите, да пуши и да пие кафе, докато бушувал огъня в първия тютюнев склад на 20 август.Това разказа началникът на сектор Криминална полиция към Второ районно управление на МВР Кузман Мартинов, призован като свидетел в съда. Според него полицията е иззела всички записи от уличните камери в района, както и записи от телефони и камери на граждани, които сами са ги предоставили. Показания даде и Петър Крушков, който познава Любомир още от училище.

Петър Крушков
Не го знам като такъв ,че да запали клечката и ще драсне на някъде, не вярвам че е такъв. Ако има пари или цигари - пуши, а знам, че и много пие, но другото не знам.
;

Експертите изготвили пожаро-техническата експертиза също задават въпроси на свидетелите. Сред тях има и техни колеги, участвали в потушаването на огъня.

Зоя Тошкова-адвокат
Единият от пожарникарите каза, че не е видял като е пристигнал да излиза дим от стаята на Любо така както твърдят другите.

Според адвокат Тошкова тези факти поставят под съмнение обвинението че огънят е тръгнал от стаята на бездомника Данчев,който живеел в склада. Утре делото продължава с на най-важната експeртиза по делото-пожаро-техническата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Личните карти ще могат да съдържат биометрични данни и електронен подпис
Личните карти ще могат да съдържат биометрични данни и електронен подпис
Жена от Непал на 112 години пуши от 17-годишна
Жена от Непал на 112 години пуши от 17-годишна