НОВИНИ

Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за участие в изборите

Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори - коалиция "АБВ - Движение 21 ", коалиция "Обединение ДОСТ" и коалиция "Нова Република".

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:06, 07.02.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Коалиция на алтернативата и перспективата - така лидерът на АБВ Константин Проданов определи обединението с "Движение 21" при регистрацията в ЦИК. Амбицията на коалицията, по думите на Проданов, е да дадат отпор както на партиите на статуквото, така и на популистите.

Константин Проданов - съпредседател на Коалиция "АБВ - Движение 21": "Не изключвам това да си говорим с всички партии и да подкрепяме разумни, смислени решения в конкретни случаи. Ако ме питате примерно ще участваме ли в коалиция с ГЕРБ или с Марешки - категорично ви казвам - не".
Данаил Георгиев - зам. председател на "Движение 21": "Нашата основна цел е да представим една разумна и прагматична алтернатива на тази ширеща се демагогия, която наблюдаваме от т.н. "системни партии" в България".

Съпредседателят на коалиция "Обединение ДОСТ" Лютви Местан каза при регистрацията в ЦИК, че за тях е изключително важно да бъдат в 44-ото НС, защото с техния ресурс ще допринесат България да преодолее рисковете за промяна на геополитическия курс на развитие. Що се отнася до амбициите на формацията:

Лютви Местан - съпредседател на Коалиция "Обединение ДОСТ": "Да освободим избирателите от 27-годишните олигархични и корупционни окови на Движението за права и свободи. А що се отнася за българския бизнес и българската икономика, амбицирани сме да направим необходимото, за да ги освободим от менгемето на обръчите".
Орхан Исмаилов - съпредседател на Коалиция "Обединение ДОСТ": "Всяка една коалиция трябва да е принципна и това е средството, а не целта да постигнем тези резултати, които искаме".
;

"Регистрирахме единствената дясна алтернатива на ГЕРБ, БСП и ДПС ", каза Радан Кънев след регистрацията в ЦИК на коалицията "Нова република" от три политически партии - ДСБ, Съюз за Пловдив и Българска демократична общност. Надпартийната платформа е създадена, за да преодолее конфликта между гражданите и партиите, каза Кънев.

Радан Кънев, председател на "Нова република": "Точно с тази цел ние още утре ще предложим на всички други партии, които ще бъдем заедно в 44-ия Парламент, да подпишем един пакт за борба с корупцията с конкретни мерки и се надяваме, че по такъв начин ще може да се постигне наистина едно голямо мнозинство в 44-ия Парламент".

Днес в ЦИК за самостоятелно участие в изборите се регистрира и Политическа партия „ДРОМ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Симов: Единствено БСП излиза с реалистични, финансово подплатени идеи
Александър Симов: Единствено БСП излиза с реалистични, финансово подплатени идеи
БСП се раздели с част от коалиционните си партньори
БСП се раздели с част от коалиционните си партньори