НОВИНИ

Три момичета от Търговище намериха и предадоха в полицията изгубен портфейл

Директорът на областната дирекция им връчи благодарствени грамоти за доблестната им постъпка. Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, в близост до основно училище „Христо Ботев" забелязали паднал портфейл, и без колебание го занесли в полицията. В него имало 225 лева и лични документи, по които полицейските служители се свързали със собственика им - 19-годишен младеж от търговишко село.

bnt avatar logo
от МВР
14:45, 27.04.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
три момичета търговище намериха предадоха полицията изгубен портфейл

Благодарение на светкавичната реакция на трите момичета той получил вещите си доста бързо след изгубването им. Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни училища, но са приятелки от години. И трите момичета са доброволци в младежката организация на БЧК-Търговище.

По покана на директора на ОДМВР - Търговище старши комисар Николай Ненков те гостуваха в дирекцията. Старши комисар Ненков изрази признателност за достойната им постъпка и заяви, че тя е чудесен пример за гражданско поведение както за връстниците им, така и за възрастните им. В знак на благодарност той им връчи почетни грамоти. Момичетата споделиха, че и за миг не са се поколебали да предадат парите в полицията, защото такъв е примерът от родителите им.

Благодарствени адреси от името на ръководството на ОД МВР - Търговище са изпратени до директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета - I СУ "Св. Седмочисленици", II СУ „Проф. Никола Маринов" и I ОУ „Хр. Ботев" в Търговище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екуинокс поздравиха българската публика с Облаче, ле бяло
"Екуинокс" поздравиха българската публика с "Облаче, ле бяло"
Изложба „Свидетели: памет за концлагера в „Белене” беше открита в НС
Изложба „Свидетели: памет за концлагера в „Белене” беше открита в НС