НОВИНИ

Три от най-посещаваните плажове във Варна все още са без концесионер

Без стопанин са плажът в кв. "Аспарухово", "Офицерският - Север" и "Фичоза". Плажовете в курортите Шкорпиловци и Камчия също нямат наематели.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
10:49, 05.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Летният сезон вече започна и все повече хора избират плажа за прекарване на свободното си време. След като миналото лято имаше доста инциденти, тази година медицинските екипи и спасителите започнаха подготовката за сезона отрано.

Георги Есов, старши спасител: "Ще има осигурено водно спасяване на целия варненски плаж до края на септември".

Усилено върви ремонтът на Централните морски бани. Проектът за обновяването им ще върне 90-годишните сгради възможно най-близо до автентичния им архитектурен вид.

Васил Спасов: "Кални бани беше много прекрасно, много хубаво и имаше мостик, имаше и трамплин да се скача. В момента новото обаче е много по-красиво и много по-хубаво".
;

Хотелите и заведенията работят на пълни обороти заради очаквания силен туристически сезон. Първите летовници най-често се интересуват какви рибни деликатеси могат да опитат по време на почивката.

Хампар Баханов, рибар: "В момента се търси най-много сафрид, търси се илария, но прясна да е, да не е стара".

В момента на плажовете във Варна чадър и шезлонг струват общо 10 лева. Повечето хора обаче предпочитат да се настанят в свободната зона.

Предстои да бъдат взети първите проби за качеството на морската вода в момента. Едва след това ще има яснота на кои плажове можем да се къпем без опасения и къде трябва да внимаваме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След края на Под прикритие - говорят Ивайло Захариев и Александър Сано
След края на "Под прикритие" - говорят Ивайло Захариев и Александър Сано
Празник на близнаците в Силистра
Празник на близнаците в Силистра