НОВИНИ

Три жени се борят за живота си след взрив на газова бутилка в Сапарева баня

Състоянието на трите жени, които пострадаха при взрив на газова бутилка в Сапарева баня вчера остава изключително тежко има опасност за живота им. Двамата пострадали мъже са в болница с леки наранявания. Инцидентът стана вчера в дома на възрастно семейство при опит да ремонтират туристическа газова бутилка.

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 13.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Две от жените настанени в Клиниката по изгаряния ще бъдат оперирани утре. Състоянието на едната не позволява оперативна намеса към този момент, тъй като тя е със сериозни изгаряния и гръдна травма.

Доц. Мая Аргирова - координатор на специализирания комплекс по "Изгаряния и пластична хирургия" УМБАЛСМ "Пирогов": В реанимационно отделение са поради тежките изгаряния на дихателните пътища, като едната от тях е и с широкоплощно изгаряне.

Специалистите съветват хората, когато имат проблем с електрически, газов или друг вид уред да не се опитват да го ремонтират сами ,защото това може да коства живота им. От Пожарна безопасност и защита на населението „ започват кампания за отоплителния сезон. Целта е хората да знаят как да предпазят дома и семейството от възникването на пожари и взривове както и за какво трябва да внимават, когато използват отоплителни уреди.

Гл.комисар Николай Николов- директор на Главна дирекция ПБЗН: "Ако е електрически уред, не трябва да се покрива, да е по- далеч от горими предмети. Ако е газов уред само специализиран сервиз - ако е комин, всяка година трябва да се почиства - говоря за твърдо гориво. Мерките са известни на всички. Апелът да не се подценяват".

Комисар Николов каза, че с европейско финансиране са закупени специални датчици за ранно известяване за пожар. Те ще бъдат подарени на самотно живеещи и трудноподвижни хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Пампорово срещу идеята за закриване на пожарната служба в курорта
Протест в Пампорово срещу идеята за закриване на пожарната служба в курорта
Боядисани мандарини се появиха в търговската мрежа
Боядисани мандарини се появиха в търговската мрежа