НОВИНИ

Три жертви и една жена в неизвестност след водното бедствие в община Камено

Безконтролно изпускане на каскадни язовири в община Камено след проливните дъждове в района. Загинаха трима души, една жена е в неизвестност. В няколко населени места в общината положението е бедствено. Наводнени са къщи, улиците са затлачени с кал и наноси. Дъждът продължава да вали вече 20-ти час. Как се стигна до трите жертви и кой е наредил изпускането на язовирите - вижте в прякото включване на Николай Минков.

Николай Минков
от Николай Минков Оператор: Станислав Златев
18:03, 25.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Най-критично е положението в селата Равнец, Черни връх, Полски извор и Ливада. Стените на седем язовира са скъсани. Водите им не могат да образуват висока приливна вълна, но заедно със силния дъжд създават предпоставки населените места да се наводнят. Пет села в Бургаско са без ток - това са Полски извор, Черни връх, Тръстиково, Резово и Синеморец. Главният път Бургас - Средец е затворен, Тръстиково - Полски извор - Братово също.

Село Черни връх в община Камено е най-силно пострадалото. Издирваният мъж е от това населено място.

Христо Колев, кмет на село Равнец: Щетите са много и по улици, и по домове, и по къщи, и от снощи силния дъжд след 23 часа и до настоящия момент не сме спрели, нашите реакции са били винаги положителни. Моята точка зрение е, че огромната водосборна зона и 180 литра на квадратен метър, идвайки от Карнобат за насам това докара много води в Равнец.

В района пристигнаха вътрешният министър Валентин Радев, министърът на околната среда и водите Нено Димов и регионалният министър Николай Нанков. След огледа се очаква да направят изявление пред медиите за ситуацията в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха Валери Симеонов за реч на омраза
Осъдиха Валери Симеонов за реч на омраза
Интегрираният градски транспорт на Варна – в „Абсурдите с БНТ 2“
Интегрираният градски транспорт на Варна – в „Абсурдите с БНТ 2“