НОВИНИ

Тридневен траур в Брюксел след атентатите

Брюксел е в тридневен траур след вчерашните атентати на летището и метрото, които отнеха живота на 34-ма души. Полицията продължава да издирва един от тримата заподозрени атентатори - единственият, останал жив след бомбеното нападение на летище "Завентем".

Милена Кирова
от Милена Кирова
06:37, 23.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Брюксел осъмва спокойно. През нощта също беше спокойно. Преминаха само 1-2 линейки покрай мястото, където ние сме настанени, а това е в периферията на центъра на града. Още снощи линиите на метрото, които нямат връзка със злополучната станция Малбек, бяха пуснати и влаковете се движиха нормално. Като цяло градът се съвзема и и започва да се връща към нормалния си ритъм на живот.

Белгийският федерален прокурор съобщи, че на снимката, направена от охранителна камера, се виждат действително тези трима мъже, заподозрени за атаките на летището в Брюксел, при които загинаха много хора. Двама от тях са извършили самоубийствените атентати, третият е облечен в светла риза и шапка и активно се издирва от полицията.

Местни медии пък съобщават, че тримата са извикали такси, за да отидат на летището. Шофьорът на таксито обаче, се усъмнил, защото тримата мъже не му позволили да докосва куфарите им и така насочил полицията към квартал Скарбек в 1:25 ч. през нощта. претърсването на квартала е приключило като продължава да се издирва мъжът със светлата риза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището в Брюксел продължава да е затворено
Летището в Брюксел продължава да е затворено
МС ще гласува плана за противодействие на радикализацията и тероризма
МС ще гласува плана за противодействие на радикализацията и тероризма