НОВИНИ

Трима са арестувани при сблъсъци в Джебел

Привърженици на ДПС се събраха в Джебел, за да отбележат 28-мата годишнина от началото на протестите на българските турци срещу режима на Тодор Живков. В града пристигнаха и симпатизанти на ДОСТ.Мерките за сигурност на площада в града бяха засилени. В речта си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че знамената на Движението са на 28 години и ДПС продължава с единството си да брани свободите и стабилността в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 19.05.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: 28 години под знамето на ДПС ние водим ежедневна борба за правата, за свободите, за демокрацията в нашата родина. 28 години водим ежедневна борба за стабилност и сигурност в нашата родина. За мир и толерантност в нашата родина и в целия регион. Всички днес в България знаят, и не само в България, че без ДПС няма стабилност, няма сигурност в нашата родина.

На възпоменателния митинг присъства цялото ръководство на Движението. Симпатизанти на ДПС освиркаха кмета на Джебел и настояха той веднага да освободи поста си. Пред събралите се привърженици на ДОСТ лидерът Лютви Местан обяви, че на митинга се слага край на измислицата, че Ахмед Доган е организатор на протестите на турците в България срещу тоталитарния режим. Въпреки високият градус на напрежение до инциденти не се стигна, полицията арестува трима души за агресивно поведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 работници от пернишкия завод за стомана даряват кръв за своите колеги
30 работници от пернишкия завод за стомана даряват кръв за своите колеги
Накъде след колежа по туризъм - изборът на завършилите
Накъде след колежа по туризъм - изборът на завършилите