Среднощна гонка на полицията в Стара Загора приключи с трима арестувани. В продължение на часове органите на реда преследваха автомобил повече от 300 км. по пътищата на страната, след като шофьорът не спрял за проверка.

Пежо с висока скорост минало край патрул на КАТ и се отправило към изхода на града в посока Пловдив. Последвал втори опит на полицията да спре колата до Чирпан, но шофьорът отново не се подчинил.

След това автомобилът се отправил към Казанлък. Въпреки че полицията блокирала всички изходи на града, Пежото успяло да избегне блокадата.

Спряно е между селата Ръжена и Ягода. Арестувани са двама от пътуващите в колата, третият избяга, но беше заловен няколко часа по-късно край Мъглиш. Причината за гонката се изяснява.

Стоян Стоянов, директор ОД МВР-Стара Загора: Единственото, което до момента като мотив споделят, е употребата на наркотични вещества. За това се носи наказателна отговорност.
Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък: Обвинението счита, че е извършено престъпление, при което лицето - водач на автомобила, е попречило на органи на властта да изпълнят задълженията си и да извършат проверка. За това престъпление се предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 500 до 2 000 лева. Другото престъпление е така нареченото пътно хулиганство, което при управление на МПС някой грубо нарушава обществения ред.