Трима души бяха задържани за убийството на Александра в Провадия. По информация на БНТ това са Красимир и Ивилина Станеви и Ахмед Обретенов, родственик на Красимир.

Провадия

Младата двойка дели двор с бабата на убитото момиче. Семейството живее в крайна бедност и очаква бебе. Престъплението е извършено с цел грабеж. В деня на изчезването си Александра е носила златни бижута, които не са открити. В деня след убийството в дома на Станеви са открити фактури за мобилни телефони и други вещи.

Бедността и сигурността са едни от основните проблеми в Провадия. Няма достатъчно добро видеонаблюдение, както и полицейски служители. Оказва се, че има над 10 вакантни места.

Александра Сивриева живее при баба си, а родителите й работят в Германия и изпращат средства на семейството за преживяване. Семейство Станеви са били на социални помощи, обясни пред камерата на "По света и у нас" кметът на Провадия Филчо Филев.

ДНК експертиза ще излезе след около седмица, защото няма пари за по-бързи тестове.

На този етап информацията все още е неофициална. Няма официални изявления нито от страна на прокуратурата, нито от страна на МВР.

Още разкрития вижте в пряко включване от Провадия на репортера Иво Никодимов.