НОВИНИ

Трима българи задържани за източване на банкомати в Измир

Полицията в Измир е арестувала трима български граждани - Панайот Павлов, Манол Томов и Радостин Дончев, за източване на банкомати, съобщи изданието Хаберлер. Полицията предприела проследяването им по сигнал и установила, че те са поставили копирни устройства за карти в банкомати в района Каршъяка на град Измир. Действията им били регистрирани на уличните камери.

bnt avatar logo
от БТА
11:19, 21.06.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света
трима българи задържани източване банкомати измир

След като установили самоличността на тримата, полицаите ги арестували, когато ти се опитвали да приберат копирните устройства. Според разследването българските граждани влезли в Турция на 15 юни през ГКПП Дерекьой-Малко Търново и се настанили в хотел в Алиага. При обиска на полицията в хотелските стаи били открити девет броя копирни устройства за банкомати, чипове, мобифони, както и лаптопи.

Арестуваните признали, че внесли копирните апарати през митницата, като ги скрили в лаптопите. А за да не бъдат разкрити от полицията, те възнамерявали да теглят пари от банкоматите в България. Съдът постановил тримата българи да бъдат задържани в затвора по обвинение за източване на банкомати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Техническа повреда спря за кратко столичното метро
Техническа повреда спря за кратко столичното метро
Общински фонд ще финансира проекти в сферата на туризма
Общински фонд ще финансира проекти в сферата на туризма