НОВИНИ

Трима български учители се борят за престижна международна награда

По инициатива на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева трима български учители ще се борят за престижната награда The Global Teacher Prize 2017, която се връчва от Международната фондация "Варки" под патронажа на емира на Дубай. Глобалната учителска награда е приз на стойност 1 милион долара, която се предоставя годишно на изявен учител с изключителен принос към професията.В кампанията "Учител от ново поколение" БНТ ще ви разкаже историята и на тримата наши преподаватели, предложени за престижната международна награда.

трима български учители борят престижна международна награда
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 22.10.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Тримата наши преподаватели работят в училища в Габрово, Враца и Перник.

Единият от тях е Емилиян Кадийски, учител по информатика и програмиране в ПТГ "Н.Й.Вапцаров", гр. Враца, който би могъл да направи шеметна кариера в чужбина като програмст. Той е автор на училищни програми по програмиране и компютърни мрежи. Учениците, които подготвя, са с постижения на национални олимпиади по информационни технологии.

;

Вторият кандидат е Пепа Николова от СУ "Райчо Каролев" в Габрово. Тя е преподавател по български език и литература. Отличена е с награда на МОН "Неофит Рилски" и с приз за обучението на ученици със значими резултати..

Третият кандидат е Ирена Тренчева от 6 СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Перник. Тя е учител по английски език. Доброволец е към детска фондация в Трън за подпомагане на децата в риск, които заслужават възможност да водят щастлив, здравословен и продуктивен живот.

Глобалната учителска награда се присъжда под патронажа на Н.Пр.. шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент на Обединените арабски емирства, министър-председател и емир на Дубай. Целта на наградата е да подчертае важността на учителите и факта, че по целия свят усилията им заслужава да бъдат признати и оценени. Тя се стреми да признае въздействието на най-добрите учители не само върху техните ученици, но и върху общностите около тях.

Академията по присъждането на наградата включва държавни служители, директори на училища, членове на научни дружества, журналисти, предприемачи, директори на компании и учени от целия свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 100 000 души отбелязаха във Ватикана Деня на Йоан Павел Втори
Близо 100 000 души отбелязаха във Ватикана Деня на Йоан Павел Втори
Йълдъръм: Турция разполага с алтернативи на ЕС
Йълдъръм: Турция разполага с алтернативи на ЕС