НОВИНИ

Трима български учители се включват в The Global Teacher Prize 2017

Трима български учители се включват в конкурса за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017. Инициативата е на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, съобщи пресцентърът на МОН.

трима български учители включват global teacher prize 2017
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 18.10.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Крайният срок за подаване на документи изтече на 14 октомври т.г. Глобалната учителска награда е приз от 1 милиона щатски долара, предоставяна годишно на изявен учител с изключителен принос към професията.

Един от българските кандидати е Емилиян Кадийски, учител по информатика и програмиране в ПТГ "Н. Й. Вапцаров" във Враца. Той е автор на училищни програми по програмиране и компютърни мрежи. Подготвя ученици с постижения на национални олимпиади по информационни технологии. Вторият кандидат е Пепа Николова от СУ "Райчо Каролев" в Габрово. Преподавател е по български език и литература. Тя е отличена с наградата на МОН "Неофит Рилски" и с приз за обучението на ученици със значими резултати.

Третият кандидат е Ирена Тренчева от Шесто СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Перник. Тя е учител по английски език. Доброволец е към детска фондация в Трън за подпомагане на децата в риск, които заслужават добра възможност да водят щастлив, здравословен и продуктивен живот.

Глобалната учителска награда се присъжда от фондацията "Варки", под патронажа на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум - вицепрезидент на Обединените арабски емирства, министър-председател и емир на Дубай. Целта на наградата е да подчертае важността на учителите и факта, че по целия свят усилията им заслужават да бъдат признати и оценени. Тя се стреми да признае въздействието на най-добрите учители не само върху техните ученици, но и върху общностите около тях.

Академията по присъждане на наградата включва държавни служители, директори на училища, членове на научни дружества, журналисти, предприемачи, директори на компании и учени от целия свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международната коалиция ще продължи военните си действия срещу терористите
Международната коалиция ще продължи военните си действия срещу терористите
Международната коалиция ще продължи военните действия срещу терористите
Международната коалиция ще продължи военните действия срещу терористите