13 месеца след убийството на разследващата журналистка Дафне Галиция полицията в Малта е идентифицирала предполагаемите поръчители. Самоличността им обаче още се пази в тайна.

Дафне Галиция загина на 16 октомври миналата година в автомобила си в околностите на Валета при бомбена експлозия, която разтърси и малтийския политически елит. Заради разследванията ѝ за корупция в правителството, за връзки на политици с криминалния свят и за пране на пари, включително обвързващи обкръжението на премиера Джоузеф Мускат с офшорни компании в Панама.

"Сънди таймс ъф Малта" съобщи днес, че поръчителите на убийството са поне трима. Вестникът цитира високопоставени членове на разследващия екип. Според тях следствието е в "много напреднала фаза". Не се уточняват обаче нито имена, нито какви са заподозрените - политици, бизнесмени или мафиоти. Известно е обаче, че са малтийски граждани и че нямат никакви общи интереси, освен, както се твърди, Галиция да не е жива.

Разследващите смятат, че разполагат с достатъчно уличаващи данни, но за анализа им ще търсят помощта на Европол. От миналия декември в ареста са трима обвиняеми в извършването на убийството . И тримата не се признават за виновни.

© снимка: БТА / АРХИВ
Повдигнаха обвинение на трима души за убийството на журналистката Дафне Галиция

Повдигнаха обвинение на трима души за убийството на журналистката Дафне Галиция

Малтийският съд повдигна обвинения на трима души за убийството на разследващата журналистка Дафне Галиция. През октомври автомобилът на популярната бл...