Тежка катастрофа на моста на река Искър край Мездра блокира за часове движението по международния път Е-79 и в двете посоки днес по обяд.

Враца

От силния удар лек автомобил е смачкан напълно и се е наложило спасителните екипи да режат ламарините, за да извадят тримата ранени пътници, сред които и дете. Пострадалите са приети за лечение в Спешното отделение на болницата във Враца.

Във верижния сблъсък са участвали турски ТИР и три леки коли с румънски туристи. Инцидентът е предизвикан от единия румънски автомобил, който предприел изпреварване на абсолютно забранен участък на моста и се забил челно в тежкотоварния автомобил с турска регистрация, който пътувал към Дунав мост-2.

Катастрофиралият ТИР разбил мантинелата и парапета на моста, и кабината надвиснала над река Искър. Шофьорът е изваден веднага от бивш военен, който пътувал след него.

Верижна катастрофа затвори главен път Е-79 край Мездра

Верижна катастрофа затвори главен път Е-79 край Мездра

Верижна катастрофа с три коли и тир затвори за движение главния път Е-79 в района на Мездра, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пътят остана затворен за часове и се образуваха километрични опашки, докато се чакаше специализиран кран да издърпа надвисналия над реката камион. Част от движението се пренасочваше по обходни маршрути през Врачанския балкан.

По информация на БНР, заради задръстването след тежката катастрофа, в същия участък е станал втори пътен инцидент. Лека кола се е ударила в спряла цистерна в платното по посока от Враца към София. Няма тежко пострадали, а цистерната е била празна.