НОВИНИ

Трима души са задържани за пожара в Сакар планина

Тежка остава обстановката в община Тополовград заради големия пожар в Сакар планина, който обхвана територията на две области - Хасково и Стара Загора. Част от жителите на село Българска поляна са евакуирани. Трима души са задържани за огъня, като единият от тях е привлечен под отговорност и заради предишния голям пожар в село Изворово. Пламъците са тръгнали от пасище. Вероятно става въпрос за престъпна небрежност.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
09:03, 31.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Огнената стихия обхвана над 10 000 декара между селата Черепово, Българска поляна, Хлябово и Главан. Рано тази сутрин пожарникарите започнаха да палят насрещен огън в опит да установят контрол над пожара. За щастие за момента огънят не е достигнал до нито едно населено място. Още вчера обаче жителите на най-крайните къщи на село Българска поляна бяха евакуирани превантивно. Обявено е бедствено положение.

Няма опасност нито за хората, нито за къщите им, заяви комисар Стоян Колев, директор на Пожарната в Стара Загора. Той призова хората да бъдат малко по-съзнателни при извършване на земеделски дейности.

Комисар Стоян Колев - РДПБЗН - Стара Загора: Според мен хората трябва да са малко по-съзнателни, особено, ако са земеделци. Една от версиите е, че причината е от земеделска работа, вие казахте над 10 хиляди декара, може и да е повече, хората трябва да са по-съзнателни, когато е горещо и ветровито, както в тази част на България, включително и да се прекратят всякакви земеделски дейности, за да няма такива произшествия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асоциацията на артистите в САЩ подкрепи кандидатурата на Хилари Клинтън
Асоциацията на артистите в САЩ подкрепи кандидатурата на Хилари Клинтън
Даниел Митов: Европа трябва да действа единно
Даниел Митов: Европа трябва да действа единно