НОВИНИ

Трима души са загинали при кървавото нападение в Стокхолм

Поредна кървава атака в Европа, този път в Швеция. Камион се вряза в магазин в центъра на Стокхолм. Загинали са трима души, съобщи полицията. Има много пострадали хора. Властите смятат случилото се за терористичен акт, каза шведският премиер Стефан Льовен. Шведски медии съобщиха, че е задържан един човек, но полицията не потвърждава тази информация.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:32, 07.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Нападението - около 15 ч. местно време - предизвика ужас и паника в самия център на Стокхолм. След като прегази пешеходци, товарен камион разби витрина на търговски център на улица "Дротнинг-гатан". Търговският център Оленс - най-големият в Стокхолм, е в пешеходна зона, но тъкмо там е възможен достъп на превозни средства. Свидетели описват как са видели десетки хора, които са бягали пред камиона, за да не бъдат прегазени.

- Бяхме на светофара, чухме викове и видяхме как се задава камион с около 50-60 км/ч. Той мина през уличните лампи и много хора изпопадаха на земята. Едно семейство с малко дете едва не беше прегазено, но за щастие бяха спасени от улична лампа.

- Видях как камионът прегазва хора. Той мина по цялата улица - от тук до тук.

Властите не се поколебаха как да нарекат случилото се.

Стефан Льовен, премиер на Швеция: Швеция беше нападната. Всичко показва, че това е терористичен акт. Властите правят всичко, за да подкрепят службите, които действат. Призоваваме хората да бъдат бдителни и да следят информацията на полицията.

Скоро стана известно, че използваният за нападението камион принадлежи на шведска пивоварна и е откраднат, докато шофьорът доставял стока в ресторант. Неизвестен мъж скочил в кабината и потеглил. Районът бързо беше отцепен.

Централната гара е опразнена, спрени са всички линии на метрото в града. Затворени са също парламентът и сградата на правителството. Шведски медии съобщиха за изстрели в станция на метрото, която е на няколко километра от центъра. Не е ясно дали това е свързано с нападението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортерът ни Цветелина Атанасова с награда от Югозападното държавно предприятие
Репортерът ни Цветелина Атанасова с награда от Югозападното държавно предприятие
Община Пловдив ще приеме акциите на Панаира
Община Пловдив ще приеме акциите на Панаира