НОВИНИ

Трима души са загинали при наводненията в Албания

Албанските власти съобщиха официално, че при наводненията, предизвикани от поройните дъждове в някои части от страната, са загинали трима души, предаде агенция МИА.

bnt avatar logo
от БТА
22:28, 08.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
трима души загинали наводненията албания

Жертвите на наводненията са на възраст от 40 до 50 години.

Премиерът Еди Рама свика Кризисния щаб заради ситуацията, създадена след проливните валежи, обхванали страната от снощи.

Рама обяви, че са ангажирани всички структури, включително и армията, за справяне с последиците от лошото време и преди всичко за спасяване на всеки човешки живот.

Най-засегнати от пороите са районите на Дуръс, Тирана, Пешкопия, Лежа и Гирокастър, където са наводнени над 500 хектара земеделски земи и множество жилищни сгради.

Семейство с малки деца днес следобед е било спасено от удавяне, като в последния момент било евакуирано с военен хеликоптер.

Прииждането на реките е причинило и повишаване на нивото на водата в язовирите на трите водноелектрически централи на река Черни Дрин, но според експертите засега няма опасност от преливане. Ако валежите продължат със същата интензивност, не е изключена възможността да се изпусне вода от язовирите, за да не се скъсат язовирните стени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел се опасява от руски кибератаки по време на изборите в Германия догодина
Меркел се опасява от руски кибератаки по време на изборите в Германия догодина
В Референдум: ​Битката преди балотажа
В "Референдум": ​Битката преди балотажа