Сняг заваля и в редица европейски страни. Трима души загинаха при автобусна катастрофа в заснежена Сърбия, където натрупа на места до 50 сантиметра. Затруднено е движението и в Румъния, Хърватия, Унгария. Вали и в Австрия и Швейцария.

Автобус с македонска регистрация се е подхлъзнал на пътя и се е преобърнал на магистрала в Южна Сърбия близо до град Лесковац. Съобщава се за три жертви и 32-ма ранени, включително четирима в сериозно състояние. В Сърбия валя цяло денонощие, в столицата Белград снежната покривка е 20 сантиметра.

Побеля и половин Румъния. В 9 окръга в западните райони на страната е обявен оранжев код, за други 17 е в сила жълт. Съобщава се за затворени пътища и катастрофи.

Летищата работят при зимни условия. В Западна Румъния снежна покривка и паднали дървета блокираха на места железопътното движение. Очаква се снеговалежът да продължи.

​Ветрове, дъжд и сняг предизвикват проблеми с транспорта в Гърция

​Ветрове, дъжд и сняг предизвикват проблеми с транспорта в Гърция

За проблеми в крайбрежното корабоплаване и фериботните връзки в Егейско море заради силните ветрове съобщава агенция АНА-МПА. Някои курсове са отменен...

Мокри и хлъзгави са пътищата и в северозападните, източните и централните части на Хърватия. Заради зимните условия е забранено движението на камиони с ремаркета в планината Лика и по всички пътища от Истрия до Далмация и обратно. Ограничения има на места и заради силен вятър.

С подобни проблеми се справя и Унгария. Сняг покри и много райони на Австрия, включително столицата Виена, а в планините отбелязват истинското начало на ски-сезона.

Сняг вали и в Швейцария, зимното време предизвика и там автобусна катастрофа с една жертва край Цюрих. Службите на летището в града подържат трафика в зимни условия.