НОВИНИ

Трима леко ранени ученици при катастрофа край Генуа

Катастрофа край италианския град Генуа. По първоначална информация автобус с български ученици е катастрофирал на магистрала А-7 на 128 километър край Генуа. Няма тежко ранени ученици.

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 15.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Специално за "По света и у нас" българският посланик в Рим Марин Райков заяви, че са пострадали петима души - трима ученици и двамата шофьори на автобуса. Учениците са настанени в две болници в Генуа и първоначално са били с медицински код "жълто" - т.е. без опасност за живота. След преглед те са изписани от болниците и с друг автобус са продължили пътя си към курорта Йезоло, близо до Венеция.

В по-тежко състояние и с риск за живота е единият от шофьорите на автобуса. Той е на 58 години, от София. В по-леко състояние е другият шофьор, който е на 48 години.

Българското посолство е във връзка с полицията и двете болници в Генуа, но засега италианските власти не съобщават имената на пострадалите ученици, нито възрастта им. Двама служители на посолството пътуват към мястото на катастрофата.

По информация на "По света и у нас" за инцидента вече са информирани родителите на децата. Преди минути екип на "По света и у нас" се свърза с посланик Райков, който потвърди информацията, че младежите са продължили пътя си към Венеция. Той съобщи, че консулската служба е в непрекъснат контакт с италианските власти и е на разположение да помогне в кризисната ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар във влак по поддръжката предизвика временно затваряне на централната гара
Пожар във влак по поддръжката предизвика временно затваряне на централната гара
Автобус с български ученици е катастрофирал край Генуа
Автобус с български ученици е катастрофирал край Генуа