Трима от пострадалите осем души при катастрофата на магистрала "Хемус" остават в болница. Състоянието им е стабилно. Най-тежко е пострадал шофьорът, на когото предстои операция. А жената с лицеви травми, която беше настанена в "Пирогов", вече е оперирана успешно.

От "Пирогов" съобщиха, че интервенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално. С по-сериозна травма е и 48-годишна жена настатанена в болница "Св. Анна", отново с травми по лицето. Шофьорът на автобуса е с счупени подбедрици и все още се подготвя за операция.

През почивните дни само в "Пирогов" са постъпили пациенти от 28 катастрофи.

Асен Балтов - изп. директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов": Доста беше тежко през тези дни. Преминали са повече от 2000 пациенти и са останали на лечение около 400. Апелирам хората да внимават, да не бързат. По-бързо ще стигнат с 10 минути, но рискът е огромен.
Успешно премина операцията на пострадалата в катастрофата на "Хемус" жена

Успешно премина операцията на пострадалата в катастрофата на "Хемус" жена

Успешно премина операцията, извършена от екипа на д-р Асен Меджидиев от "Пирогов", на пострадалата във вчерашната катастрофа на автомагистрала "Хемус"...

Засилен трафик и предпоставки за инциденти се очакват и в края на тази седмица, преди първия учебен ден.

Кирил Ананиев - министър на здравеопазването: Нека да карат внимателно, да не нарушават правилата за движение, за да може дечицата да се върна живи и здрави и да започнат учебната година.

Все още се изясняват причините за катастрофата на АМ "Хемус". МВР работи по две версии - шофиране с несъобразена скорост от страна на шофьора на автобуса и трети водач, който да е предизвикал инцидента.

Осем души пострадаха при катастрофа с автобус на магистрала "Хемус"

Осем души пострадаха при катастрофа с автобус на магистрала "Хемус"

Трафикът в последния ден от трите почивни причини тежки катастрофи и задръствания. 12-годишно дете загина на Подбалканския път. На магистрала "Хемус"...