НОВИНИ

Трима ранени при обстрел на конвой в Алепо

Примирието в Алепо влезе в сила. Ситуацията в града, обаче, се променя с минути. Информациите за обстановката също са противоречиви. Представители на сирийските власти твърдят, че е евакуацията на мирните жители е започнала. Според други информации, обаче, изтеглянето на хората от източните квартали все още е на етап подготовка. По последни данни трима души са били ранени при стрелба на сирийски проправителствени милиции по конвой, готвещ се да напусне контролирания от бунтовници анклав в източната част на Алепо.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:00, 15.12.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

По информация на местна телевизия сред пострадалите е служител на гражданска защита. Конвоят се върнал в обсадения бунтовнически анклав в Алепо.

Първият конвой с евакуирани от бунтовническия анклав хора, които имат нужда от медицинска помощ, е спрял на средата на своя път към западната част на Алепо, заяви представител на бунтовническа групировка. Той не уточни каква е причината.


Споразумението за примирие в Алепо беше възобновено след дълги и тежки преговори между воюващите страни. Тази сутрин 20 автобуса отново бяха изпратени в източните квартали на града, за да евакуират населението. Изпратени са и линейки, с които ще бъдат извозени ранените.

От руския Център за помиряване на враждуващите страни съобщиха, че по нареждане на президента Путин руски военни ще отвеждат сирийските бунтовници и техните семейства до Идлиб. Градът се намира близо до Турция е под контрола на опозиционните сили.

От руския Център съобщиха, че следят обстановката в Алепо с помощта на камери за видеонаблюдение и безпилотни летателни апарати.

В социалните медии продължават да ся появяват видеа с хора от източните квартали в Алепо, които описват ужасяващи сцени и молят да бъдат евакурани.

В много европейски градове снощи имаше демонстрации в знак протест срещу бомбардировките на проправителствените части в Алепо. В знак на солидарност светлините на Айфеловата кула изгаснаха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блъснатото дете на пешеходна пътека в Поморие е с опасност за живота
Блъснатото дете на пешеходна пътека в Поморие е с опасност за живота
Приеха на първо четене да има срочни застраховки Гражданска отговорност
Приеха на първо четене да има срочни застраховки "Гражданска отговорност"