Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинения на трима мъже за обира на пощата в Хасково през 2016 г., при който бяха откраднати близо 2 млн. лева.

Хасково

Обвинени са трима от групата- мъж на 41 и двама мъже на 45 години, по текстове от Наказателния кодекс, които предвиждат лишаване от свобода от пет до петнадесет години.В нощта на 7 срещу 8 юни 2016 г. група маскирани мъже проникват в сградата на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждат в безпомощно състояние охранителя. Те проникнали в трезора и с помощта на металорежещи машини отварят три масивни метални каси. 1,833 млн. лева са откраднати от тях, а крадците избягват с автомобили по предварително подготвени маршрути.

По време на разследването са разпитани над 100 свидетели, назначени и изготвени са близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания, както и множество претърсвания. Делото е изпратено на окръжната прокуратура в Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица.

Обраха Централната поща в Хасково (СНИМКИ)

Обраха Централната поща в Хасково (СНИМКИ)

Неизвестни обраха парите за пенсии от Централната поща в Хасково. Засега не е ясно каква е открадната сума, но тя е голяма. Към момента се извършват о...