НОВИНИ

Трима столичани са задържани в момент на предлагане на дрога

След разследване и предприета в петък специализирана полицейска операция, в момент на предлагане на дрога на територията на хипермаркет в столицата, са задържани трима столичани – двама 35-годишни и един на 33 години Действията са осъществени от служители на сектор „Наркотици“ в ГДНП и колегите им от Пето РУ към СДВР, под наблюдението на прокуратурата.

трима столичани задържани момент предлагане дрога
bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 15.12.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Тримата задържани били засечени в два автомобила и при вида на полицаите направили неуспешен опит да избягат. При последвалите процесуално – следствени действия в една от колите е открит кашон с 6 плика с тревиста маса, готови за продан - по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена Пика, която е изключително агресивна и опасна.

След претърсване в домовете на задържаните криминалистите намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин и разпределено в различни разфасовки.


;

И тримата са с криминалистически регистрации за взломни кражби и наркотици, като един от двамата 35-годишни е обявен за издирване с влязла в сила присъда. Според събраните до момента данни те са се занимавали с производство и разпространение на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата.

С прокурорско разпореждане на двама от задържаните мярката за задържане е удължена до 72 часа, а издирваният е предаден на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията". Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение 6,8 по Рихтер разтърси Филипините
Земетресение 6,8 по Рихтер разтърси Филипините
Виктория: Смятам, че ще се справя добре на Евровизия
Виктория: Смятам, че ще се справя добре на Евровизия