НОВИНИ

Трима убити при израелски обстрел срещу лагер на сирийска милиция

Трима опълченци, подкрепящи властите в Дамаск, са убити, а двама ранени при обстрел от израелски войски на лагера им край сирийския град Кунейтра на Голанското плато, съобщи командир от тази милиция.

bnt avatar logo
от БТА
11:20, 23.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
трима убити израелски обстрел лагер сирийска милиция

Обстрелян е лагер на Силите за национална отбрана, сражаващи се за режима на Башар Асад, уточни техният представител. Израел неведнъж е атакувал различни цели в Сирия от началото на конфликта през 2011 г., напомня агенцията.

Израелското армейско командване в Ерусалим отказа да коментира атаката. Опълченският командир не можа да уточни дали става дума за артилерийски обстрел или за въздушни удари.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека, разполагащ с обширна мрежа от източници в Сирия, потвърди данните за израелско нападение, без да добави подробности.

Вчера израелската армия стреля по сирийски военни позиции в Кунейтра, след като минометни снаряди, изстреляни от съседната страна, паднаха на окупираната от еврейската държава част от Голанските възвишения. Нямаше жертви от никоя страна. Израелска военна говорителка предположи, че става дума за случайни попадения на заблудени снаряди, изстреляни по време на битки в Сирия.

Заблудени минометни снаряди, изстреляни от сирийска територия, често падат на окупираната от Израел по-голяма част от Голанското плато. Официално Израел и Сирия все още са в състояние на война.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават споровете за замърсената с уран вода
Продължават споровете за замърсената с уран вода
Ново ракетно нападение срещу болница в Сирия
Ново ракетно нападение срещу болница в Сирия