НОВИНИ

Трима задържани при операция на жандармерия и прокуратура в Сливенско

212 превозни средства, 349 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на битовата престъпност в котленското село Градец. Акцията е осъществена на 18 февруари под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен от служители на РУ-Котел, участък „Градец”, Пътна полиция -Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас, съобщиха от ОДМВР.

трима задържани операция жандармерия прокуратура сливенско
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 19.02.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В хода на операцията са разкрити две престъпления -кражби на битова техника от частnи домове в село Градец. Извършителите – мъж на 37 години и 17-годишно момче от същото село, са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа.

Установени са два случая на незаконна търговия с тютюневи изделия. По време на операцията по линия „Акцизи” са извършени проверки в търговски обекти и части имоти в селото. От два адреса са иззети близо 3 кг. тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати бързи производства.

Извършени са проверки на 212 автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга. Проверени са 349 лица, от които 96 са криминално проявени. В резултат на ежедневната работа на прокуратура и полиция по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване на грабеж и изнудване.

По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 26 акта и 47 глоби с фиш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ иска отнемане на над 760 хил. лв. от бивш главен секретар на ДАБЧ
КПКОНПИ иска отнемане на над 760 хил. лв. от бивш главен секретар на ДАБЧ
Кои са победителите на наградите Брит?
Кои са победителите на наградите "Брит"?