НОВИНИ

Трите изоставени мечета са в парка за танцуващи мечки в Белица

Трите мечета, изоставени от майка си, намериха подслон в парка за танцуващи мечки край Белица. Животните бяха намерени край Доспат и спасени при съвместна акция на екоминистерството, екоинспекцията в Смолян и фондация „Четири лапи“.За живота на мечетата в парка - разказва Ирина Николова.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:39, 23.04.2018
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Две от мечетата са мъжки, а едно е женско. Тежат около три килограма и са на видима възраст не повече от три месеца. От парка за танцуващи мечки в Белица казаха, че мечетата са здрави, но са силно стресирани, защото са били отделени от майка им близо денонощие, през което не са се хранили.

За мечетата се грижи само един гледач, тъй като на тази възраст много лесно свикват с хората и след това трудно могат да се адаптират към естествената си среда.

;
Васил Мадолев: Хранят се с козе мляко..добавя се към него и бебешки сухи млека и кисело мляко. Всичко необходимо, за да се задоволят техните потребности.

Продължава издирването на майката на мечетата. В района, където са открити са поставени и фотокапани. Вероятността да бъде открита обаче е много малка.

Димитър Иванов, управител на парк за танцуващи мечки- Белица: При 90% от такива случаи говорим за незаконен лов. Има вариант, около 10%, майката по някакъв начин да ги загуби. В този случай говорим за млада майка, първо поколение. Но тези случаи много редки. Обикновено майката винаги стои някъде там.

Дори и да бъде открита мечката, трудно ще се установи дали тя е майката на малките, не се знае и дали ще ги приеме отново. Предстои да се реши дали трите животни да се транспортират в специализиран център в Гърция за осиротели мечета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актрисата Слава Рачева празнува юбилей - става на 80 години
Актрисата Слава Рачева празнува юбилей - става на 80 години
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри младежки семинар Европа: Презареждане
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри младежки семинар "Европа: Презареждане"