Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще предложи в реч днес компромис по въпроса за имиграцията. В изказването си обаче той няма да отстъпи от искането да бъдат осигурени средства за стена по границата с Мексико. Това заяви добре осведомен източник, цитиран от Ройтерс.

© БТА

В изявлението си Тръмп няма да се откаже от своето искане да бъдат осигурени 5,7 милиарда долара за стената, но същевременно ще предложи подкрепа за законопроект за закрила на имигрантите, станали известни като "Мечтателите" (на английски Dreamers) - млади имигранти, пристигнали незаконно в САЩ още като деца, повечето от които латиноамериканци - както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила (Temporary Protected Status), каза източникът.

Той добави, че за постигането на това споразумение са помогнали вицепрезидентът Майк Пенс, шефът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни и зетят на Тръмп и старши съветник в американското президентство Джаред Къшнър.

Тръмп ще обяви всичко това в планираната си за по-късно днес реч. Белият дом уточни, че тя ще бъде произнесена в 16 ч. източноамериканско време (23 ч. българско време), а не в 15 ч., както беше планирано предварително.

Доналд Тръмп със специално обръщение за южната граница и миграцията

Доналд Тръмп със специално обръщение за южната граница и миграцията

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще направи специално обръщение, свързано с южната граница и с миграцията. В рядка публична изява от офи...