Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е насърчен от планираната среща между лидерите на САЩ и Северна Корея. Датата все още не е уточнена. Доналд Тръмп смята, че евентуално споразумение с Пхенян ще бъде добро за целия свят. Тръмп е взел решението сам, без да се съветва с ключови фигури в Белия дом. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун все още не е направил коментар.

Сделката със Северна Корея е в процес и ако бъде довършена, ще бъде много добре за целия свят. Времето и мястото предстои да бъдат уточнени. В типичния си стил, Доналд Тръмп избра Туитър за да коментира предстоящата среща с Ким Чен-ун. От Белия дом все пак уточниха, че е възможно и да не се стигне до среща, ако Пхенян не предприеме конкретни действия за ядрената си програма. Пред южнокорейски дипломати, Ким Чен-Ун е потвърдил, че Северна Корея е склонна на ядрено разоръжаване, но няма обявен срок за това. Режимът обаче няма да провежда ракетни изпитания докато тече подготовката за срещата.

Държавният секретар Рекс Тилърсън прекрати визитата си в Африка и отпътува обратно за Вашингтон, за да започне подготовката по срещата.

Пекин призова всички страни в конфликта да проявят добра воля.

Конг Шаню, заместник-министър на външните работи на Китай: Последните събития безспорно са напредък по въпроса за ситуацията на Корейския полуостров. Това е крачка напред, която международната общност очакваше. Следващата стъпка е както Китай и Съединените щати, така и всички други страни, да продължат да си сътрудничат, за да запазим добрия тон.

На този етап няма яснота около условията, които севернокорейците ще имат по време на срещата, а в местните медии дори не беше съобщено, че такава ще има. Макар и при откриването на Олимпийските игри в Пьонгчанг, Северна и Южна Корея да излязоха заедно, при стартa на Параолимпиадата двете делегации дефилираха поотделно, след като не се споразумяха под какъв флаг да бъдат.