НОВИНИ

Тръмп и Клинтън с водещи позиции след "супервторник" 2

"Супервторник" две в САЩ. Гласуването този път беше в пет щата - Флорида, Северна Каролина, Илинойс, Охайо и Мисури. При демократите Хилъри Клинтън затвърждава лидерската си позиция. При републиканците отново успех за Доналд Тръмп. Той взе ключова победа във Флорида и отстрани от надпреварата силния съперник Марко Рубио.

bnt avatar logo
от Младен Петков
18:13, 16.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Хилъри Клинтън спечели в четири от петте щата и по този начин засили позициите си в надпреварата за Белия Дом.

Това е още един "супервторник" за кампанията ни. Благодаря ти, Флорида! Благодаря ти, Северна Каролина! Благодаря ти, Охайо!

Все още не се знае изходът от вота в Мисури, защото резултатите между нея и Бърни Сандърс са прекалено близки. Въпреки загубите си Сандърс посочи, че ще продължи да се бори.

Доналд Тръмп също отбеляза успех през изминалата нощ. Той победи в Илиной, Северна Каролина, и Флорида като триумфът му накара Марко Рубио да прекрати кампанията си.

Продължаваме напред. Ще побеждаваме, но по-важното е, че ще побеждаваме в името на страната. Ще побеждаваме, ще побеждаваме, ще побеждаваме и няма да спрем. Ще отбележим големи успехи в името на страната.

Както при демократите, така и при републиканците все още не се знае кой е спечелил в Мисури, където разликата между Тръмп и Тед Круз е минимална.

Междувременно Джон Кейсик победи в Охайо – щатът, в който е губернатор. Кейсик е взел от гласовете и на демократи, и на такива, които са искали да спрат Тръмп. В Кливлънд той увери, че ще продължи с отказа да води негативна кампания и ще залага на позитивното.

По последни данни в съревнованието за делегати при демократите Хилъри Клинтън разполага с 1, 561 от необходимите и 2, 383, а Сандърс има 800.

Доналд Тръмп е с 621 делегата от нужните 1,237 за спечелване на номинацията. След него е Тед Круз с 396. Трети е Марко Рубио с 168, а четвърти Джон Кейсик с 138.

Анализатори коментират, че докато Клинтън е вероятният кандидат на демократите, Доналд Тръмп все още не е категоричен фаворит и при невъзможността да спечели поне 50% от партийните делегати може да се стигне до избора на друг кандидат на републиканците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Думата съжителство ще бъде заменена с традиции в учебниците за 6-ти клас
​Думата "съжителство" ще бъде заменена с "традиции" в учебниците за 6-ти клас
Къде ще бъдат настанени ромите от Гърмен
Къде ще бъдат настанени ромите от Гърмен