НОВИНИ

Тръмп иска 18 млрд. долара за удължаване на стената по границата с Мексико

Правителството на американския президент Доналд Тръмп предложи да похарчи 18 милиарда долара за 10 години за значително удължаване на стената по границата с Мексико, предаде Асошиейтед прес.

тръмп иска млрд долара удължаване стената границата мексико
bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 06.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Предложението на службата за митническа и гранична защита представлява един от най-подробните планове на правителството за това как Тръмп се надява да изпълни свое знаково предизборно обещание.

В него се призовава да се построи 505-километрова допълнителна ограда до септември 2027 г., с което общата дължина на стената да достигне 1552 километра - или почти половината граница, заяви служител, запознат с въпроса. Планът също така включва 651-километрова заменяща или вторична ограда.

Тръмп обещава "голяма, хубава стена" по границата с Мексико, но не е дал почти никакви подробности къде, кога и на каква цена ще бъде построена тя. Правителството поиска 1,6 милиарда долара тази година, за да построи или замени 118 километра от оградата в Тексас и Калифорния. Според служители то ще поиска още 1,6 милиарда долара следващата година.

Десетгодишният план, за който първи съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", е резултат от обсъждания със сенатори, попитали службата за митническа и гранична защита какво е необходимо за обезопасяване на границата, заяви служителят, пожелал анонимност, тъй като планът не е обявен публично.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осветиха бойните знамена на българската армия в София
Осветиха бойните знамена на българската армия в София
Училища във Варненско са на прага на грипна ваканция
Училища във Варненско са на прага на грипна ваканция