НОВИНИ

Тръмп изрази увереност в шанса за постигане на мир между Израел и палестинците

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес изрази увереност, че има истински шанс за постигане на мир между Израел и палестинците, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
22:25, 18.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
тръмп изрази увереност шанса постигане мир израел палестинците

Президентът се сблъсква със скептичност у дома и в чужбина за шансовете му да постигне бърз пробив, не на последно място тъй като правителството му все още не е формулирало стратегия за възобновяване на замрелия мирен процес. Тръмп определи мира между израелци и палестинци като "върховното споразумение".

"Мирът между палестинците и Израел би бил фантастично постижение и ние работим за това с всички сили. Смятам, че има добри изгледи то да се осъществи", каза американският президент в началото на срещата си с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Ню Йорк.

"Повечето хора биха казали, че това е невъзможно, но според мен е възможно, тъй като Израел иска то да се случи. Мисля, че палестинците също го искат, а мога да ви уверя, че и правителството на Тръмп иска да го види, така че работим много упорито за него. Ще видим какво ще стане", добави той, цитиран от Франс прес.

Тръмп и Нетаняху обсъдиха днес съдбата на международното споразумение за ядрената програма на Иран, което и двамата окачествиха като "ужасно", посочва агенция ДПА. Двамата лидери изразиха задоволство от здравия съюз между страните им и надежда, че може да се даде тласък на израелско-палестинските преговори за мир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фотоизложба ReForget Your Past в галерия Синтезис
Фотоизложба "ReForget Your Past" в галерия "Синтезис"
България е сред страните с голямо участие по европейската програма Еразъм плюс
България е сред страните с голямо участие по европейската програма "Еразъм плюс"