Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че спирането на работата на част от правителствените служби ще продължи, докато не бъдат изпълнени исканията му за финансиране на строежа на стената по границата с Мексико, предаде Ройтерс.

© БТА

Американското правителство частично спря работа в събота заради спор около средствата, които да бъдат предвидени в бюджета за стената с Мексико. Тръмп поиска 5 милиарда долара, демократите са против.

"Не мога да ви кажа кога ще заработи отново правителството", каза днес Тръмп в Белия дом след видеоконферентен разговор по случай Коледа с американските войски в чужбина. “Мога да ви кажа, че няма да заработи отново, докато не построим стена, ограда, както и да го наричат. Ще го нарека, както те искат, но това е едно и също. Това е преграда пред хората, които прииждат в страната, преграда пред наркотиците", каза Тръмп и добави, че ако няма стена, правителството няма да поднови работа.

Отчетоха спад на борсите след критики на президента Тръмп към Федералния резерв

Отчетоха спад на борсите след критики на президента Тръмп към Федералния резерв

Силен спад на азиатските борси в края на днешната търговия. Причината е понижението на котировките на Уолстрийт. Тенденцията беше отчетена след остри...

Тръмп днес отново разкритикува Управлението за федерален резерв, което миналата седмица увеличи с четвърт процентен пункт основната си лихва. Според него вдигането на лихвения процент е твърде бързо.

Федералното правителство на САЩ остава частично затворено

Федералното правителство на САЩ остава частично затворено

За трети път тази година федералното правителство на САЩ е частично затворено. Причината е разногласие между Белия дом и Конгреса за финансирането на...