НОВИНИ

Тръмп нападна Макрон за речта му в Париж

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бомбардира френския си колега Еманюел Макрон със серия от нападателни изявления в Туитър само два дни, след като се предполагаше, че двамата са изгладили противоречията си в Париж.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
19:45, 13.11.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Още с пристигането си във френската столица за 100-годишнината от края на Първата световна война Тръмп възнегодува срещу Макрон заради изявлението му, че Европа трябва да има истинска армия, за да се отбранява от Китай, Русия и дори от Съединените щати. След опит от Елисейския дворец да обяснят, че Макрон не е имал намерение да обижда Америка, а само да изтъкне, че Европа трябва да се справя без нея, днес Тръмп отново атакува френския президент в Туитър.

Първо той напомни, че водещата сила в началото и на Първата, и на Втората световна война е била Германия. И отбеляза, че ако не били американските войски, сега французите щели да говорят на немски.

Освен това Тръмп се подигра на незавидния рейтинг на Макрон и заяви, че с речта си под Триумфалната арка той просто е отклонявал вниманието на френските избиратели.

От френското президентство отказаха коментар и отбелязаха, че двамата президенти са се изяснили на срещата си в Елисейския дворец в събота. Съветник на Макрон коментира неофициално, че офанзивата на Тръмп в Туитър очевидно е за американска консумация. Иначе изявленията му щели да са на френски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От прокуратурата оцениха доклада на ЕК като положителен и обективен
От прокуратурата оцениха доклада на ЕК като положителен и обективен
Синдикатите поискаха повече пари за майчинство и безработица от управляващите
Синдикатите поискаха повече пари за майчинство и безработица от управляващите