НОВИНИ

Тръмп напусна демонстративно среща с демократите

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп напусна поредната среща в Белия дом с лидерите на демократите в Конгреса. Така отново не бе постигнато съгласие по основното искане на президента за финансиране на стена по границата с Мексико.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:55, 10.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

"Пълна загуба на време", така американският президент Доналд Тръмп определи в Туитър разговорите си с демократите.

Това бе поредната среща на президента с Чък Шумър и Нанси Пелоси - лидери на демократите съответно в Сената и в Камарата на представителите. Тя бе свикана на 19-ия ден от затварянето на редица федерални агенции поради липса на финансиране. Тръмп обвързва отварянето на федералните служби с искането си Конгресът да му отпусне над 5 млрд. долара за строежа на стената по границата с Мексико.

;
Чък Шумър, лидер на демократите в Сената: Той попита председателката Пелоси дали е съгласна със стената. Тя отвърна - не. И той просто стана и каза: "Няма за какво да разговаряме". И просто излезе.

По-рано президентът Тръмп каза, че може сам да разреши въпроса и да построи стената, като обяви извънредно положение в страната, ако Конгресът не му отпусне исканите пари за целта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: 169 снегорина чистят снега в София
Фандъкова: 169 снегорина чистят снега в София
Ким Чен-ун е изразил готовност за нова среща с Тръмп
Ким Чен-ун е изразил готовност за нова среща с Тръмп