Доналд Тръмп окачестви като "страхотен напредък" постигнатото на срещата на върха между двете корейски държави, на която Северът направи някои отстъпки за ядрената си програма, предаде Асошиейтед прес.

© БТА

Пред репортери президентът на САЩ каза, че от Пхенян са дошли "много добри новини". На срещата си с южнокорейския президент Мун Дже-ин водачът на Северна Корея Ким Чен-ун обеща да демонтира една ракетна площадка и главната си ядрена инсталация, ако САЩ предприемат съответни действия, без да уточнява какви.

В краткото си изказване по темата Тръмп също не даде знак дали Вашингтон желае да направи допълнителни стъпки, с които да насърчи Пхенян към действия за ядрено разоръжаване, отбелязва АП.

Според ТАСС преди да отпътува за пострадалия от стихията Флорънс щат Северна Каролина, Тръмп е казал пред журналисти, че скоро ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Той обаче не е посочил кога ще стане това. От Белия дом също не са отговорили на въпрос на ТАСС кога би могла да се състои такава среща.

Пхенян ще затвори ракетен полигон под международно наблюдение

Пхенян ще затвори ракетен полигон под международно наблюдение

Северна Корея обеща да разруши основния си ядрен комплекс, при съответни стъпки на Вашингтон и ще допусне международни наблюдатели на затварянето на к...