НОВИНИ

Тръмп не искал и не очаквал да стане президент, разкрива нова книга

Публикуването на откъси от нова книга за управлението на Доналд Тръмп - първо от британския в. "Гардиън", а после от сп. "Ню Йорк" - привлече вниманието към експлозивни сведения за междуособици и организационен хаос в сърцето на американската президентска институция. Книгата "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" на бившия коментатор на "Гардиън" Майкъл Улф, която излиза на пазара следващия вторник, описва любопитни задкулисни ситуации.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:15, 04.01.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
тръмп искал очаквал стане президент разкрива нова книга

От книгата става ясно, че бившият шеф на кампанията на Тръмп и стратег в Белия дом Стивън Банън смята за "предателска" и "непатриотична" скандалната среща на Доналд Тръмп младши, зетя на Тръмп Джаред Къшнър и Пол Манафорд с руснаци, предлагащи злепоставяща информация за Хилари Клинтън, през юни 2016 г. в "Тръмп тауър".

Книгата обаче съдържа и други неочаквани разкрития, като това, че никой от кампанията на Тръмп не е очаквал той да спечели президентските избори, а самият Тръмп, както и повечето хора в щаба му, гледал на участието си в надпреварата като на трамплин за кариера в телевизията или политиката. Според Улф настоящата първа дама Мелания Тръмп била ужасена от перспективата за победа на съпруга си. Когато в нощта след изборите станало ясно, че Тръмп всъщност печели пред Клинтън и отива в Белия дом, Мелания избухнала в сълзи и то не от радост. Директорът по комуникациите на първата дама отхвърли тези твърдения и каза, че книгата трябвало да се продава на щанда за преоценена фантастика.

Според Улф дъщерята на президента Иванка Тръмп и зет му Джаред Къшнър били сключили сделка кой от тях един ден да се кандидатира за президент. Иванка хранела надежди първата жена президент на САЩ да е не Хилари Клинтън, а тя.

В откъсите, стигнали до медиите, се твърди, че във вътрешните борби често участвала група, включваща Къшнър, Иванка и икономически съветник Гари Кон, която се противопоставяла на клика начело с Банън. Улф цитира съветника по националната сигурност на президента Ричард Никсън, Хенри Кисинджър, според когото "Това е война между евреи и неевреи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гугъл разкри сериозни неизправности  в чиповете на Интел и други производители
Гугъл разкри сериозни неизправности в чиповете на Интел и други производители
В КАТ проверяват новите анализатори за изгорели газове на автомобилите
В КАТ проверяват новите анализатори за изгорели газове на автомобилите