НОВИНИ

Тръмп: „Обамакеър“ приключи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в понеделник, че знаковата здравна реформа на предшественика му Барак Обама и разширяването на американската здравноосигурителна система вече не съществуват, след като съкрати субсидиите за застрахователите, участващи в тази система.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:28, 16.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
тръмп обамакеър приключи

„Обамакеър“ приключи. Мъртва е. Няма я“, каза Тръмп пред репортери. „Вече няма такова нещо като „Обамакеър“. Това е, и аз съм го казвал преди години, концепция, която не може да работи. И в най-добрите си дни тя не би могла да работи“, бе категоричен Тръмп.

Откакто стана президент през януари Тръмп постоянно се опитваше да сложи край на прокарания от Обама закон Affordable Care Act („Закон за достъпни медицински грижи“) или както стана известен „Обамакеър“. Той спря някои бюджетни субсидии и настоя Конгреса да отмени знаковата за управлението на Обама реформа.

Усилията в Конгреса обаче не успяха, което принуди миналата седмица Тръмп да нареди прекратяване плащанията към застрахователите, предназначени да помогнат на милионите с по-ниски доходи неосигурени американци да си осигурят достъп до здравна помощ. Според Тръмп тези субсидии за застрахователните компании са били „подърък“ и са направили „богатство“ с помощтна на „Обамакеър“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Членството в ЕС носи полза, смятат европейците
Проучване: Членството в ЕС носи полза, смятат европейците
Иракските правителствени сили навлязоха в град Киркук
Иракските правителствени сили навлязоха в град Киркук