НОВИНИ

Тръмп обеща да се стреми към добри отношения с Русия

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да се стреми да поддържа добри отношения с Русия въпреки оценката на разузнавателните служби, според която руският президент Владимир Путин е разпоредил намеса в американските президентски избори, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
22:38, 07.01.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
тръмп обеща стреми добри отношения русия

"Поддържането на добри отношения с Русия е нещо хубаво. Само глупави хора биха помислили, че е нещо лошо!", написа Тръмп в Туитър. Той подчерта, че САЩ имат достатъчно проблеми по света и не се нуждаят от още. "Когато съм президент Русия ще ни уважава далеч повече, отколкото досега и двете страни може би ще работят заедно, за да решат някои от големите и належащи проблеми на СВЕТА", се казва още в изявлението на Тръмп.

Според публикувана вчера оценка на американското разузнаване Путин е разпоредил извършването на действия, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ, да подкопаят вярата в демократичния процес и да навредят на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, припомня ДПА. Разузнаването смята, че в рамките на тази кампания са били хакнати сървърите на Националния комитет на Демократическата партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ивелин Попов е футболист номер 1 на България за 2016 година
​Ивелин Попов е футболист номер 1 на България за 2016 година
Къпанак на булките в Карлово
Къпанак на булките в Карлово