НОВИНИ

​Тръмп обеща федерална помощ за пострадалите от урагана "Флорънс" региони

Американският президент Доналд Тръмп поздрави днес за добре свършената работа хората, участвали в спасителните операции в югоизточната част на САЩ при преминаването на урагана Флорънс, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
23:03, 19.09.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света
​тръмп обеща федерална помощ пострадалите урагана флорънс региони

В операциите за спасяване на хора и ограничаване на щетите от природното бедствие взеха участие над 20 000 души - федерални служители, военни и доброволци. Ураганът отне живота на близо 40 души и причини щети, които може да достигнат милиарди долари. Президентът кацна днес във военна база в Северна Каролина на 30-на километра от мястото, където ураганът премина от Атлантическия океан на континенталната част на САЩ.

"Наводненията бяха исторически, трудно е за вярване", заяви Тръмп, когато се срещна с началниците на спасителните операции. Това бе "един от най-мощните и опустошителни урагани, засягали страната", добави президентът.

Магнатът на недвижими имоти се възползва от визитата си, за да поиска сведения за района на езерото Норман, близо до град Шарлот, където Тръмп има голф игрище. "Обожавам този регион, не мога да ви кажа защо, но го обожавам", каза той на представител на местните власти, който му отговори, че зоната не е пострадала.

По-късно Тръмп ще посети и Южна Каролина, другия щат, през който премина "Флорънс". "Понесохме тежък удар, хората още са в шок", заяви губернаторът на Северна Каролина Рой Купър, обръщайки се към президента. Над 10 000 души все още са подслонени в специални центрове.

"Фермерите изгубиха голяма част от реколтата, много предприятия са затворени", заяви той, а президентът му обеща да отпусне солидни помощи за региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бурята Али отне живота на двама души в Ирландия и Северна Ирландия
​Бурята Али отне живота на двама души в Ирландия и Северна Ирландия
​Терористичните атаки по света са намалели с 23% през 2017 г., сочи доклад
​Терористичните атаки по света са намалели с 23% през 2017 г., сочи доклад