НОВИНИ

Тръмп обвини прокурора Робърт Мълър в конфликт на интереси

Американският президент Доналд Тръмп обвини вчера специалния прокурор Робърт Мълър в "конфликт на интереси", заради който той не бива да води разследването на подозренията за руска намеса в президентските избори през 2016 г., предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
07:16, 30.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
тръмп обвини прокурора робърт мълър конфликт интереси

В серия от туитове Тръмп каза, че през годините е имал "много лоши и конфликтни работни отношения" с Мълър.

"Дали някога Робърт Мълър ще разкрие конфликтите си на интереси с президента Тръмп, в това число факта, че имахме много лоши и конфликтни работни отношения. Отказах му началническия пост във ФБР (ден преди назначаването му за специален прокурор) и Коми му е близък приятел", написа Тръмп.

Джеймс Коми бе уволнен от Доналд Тръмп от поста директор на ФБР през май 2017 г. и оттогава е много критичен към президента.

Като специален прокурор Мълър трябва да установи дали руски представители са се намесили в предизборната кампания през 2016 г. и дали има съглашателство между руски длъжностни лица и щаба на Тръмп.

Във вчерашните си туитове Тръмп попита защо Мълър се фокусира само върху него и предизборния му щаб, а не разследва и демократите. Той добави, че "ловът на вещици" срещу него е започнал от "лъжливо досие", за което са платили "мошеничката Хилари" Клинтън и Демократическата партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Части от столицата временно ще са без вода днес заради ремонти
Части от столицата временно ще са без вода днес заради ремонти
Четирима души са загинали при инциденти във Френските Алпи
Четирима души са загинали при инциденти във Френските Алпи