НОВИНИ

Доналд Тръмп обяви, че е възможно срещата му с Ким Чен-ун да се отложи

Срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун може да се отложи или отмени. Това е новината от разговора на Тръмп с президента на Южна Корея Мун Дже-ин. Той е във Вашингтон, за да убеди американските партньори, че срещата е изключително важна за Корейския полуостров и за света.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:42, 22.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
По света
доналд тръмп обяви възможно срещата ким чен отложи

Очакваната първа среща в историята между американски президент и лидер на Северна Корея беше акцент в разговора между Доналд Тръмп и южнокорейския му колега Мун Дже-ин. Тръмп сякаш постави срещата в Сингапур под въпрос.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Искаме известни условия и ако не се изпълнят, няма да има среща. Има шансове тя да бъде добра за Северна Корея и за света. Ако не стане, може да се случи по-късно.

Мун Дже-ин посочи, че от срещата зависи превръщането на Корейския полуостров в безядрена зона.

Мун Дже-ин, президент на Южна Корея: Трябва да кажа, че от това зависят съдбата и бъдещето на Корейския полуостров и аз няма да пожаля усилия, за да подкрепя успеха на предстоящата среща.

Все пак подготовката за срещата е в ход. За да се засили защитата срещу балистични ракети в Източна Азия, в Япония пристигна американският ескадрен миноносец "Милиус", снабден с модерната система за противовъздушна отбрана "Иджис".

В Северна Корея пристигнаха група чуждестранни репортери, за да отразят затварянето на ядрения полигон. бяха поканени от Пхенян, след като лидерът Ким Чен-ун обяви, че полигонът ще бъде демонтиран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лондон проверява финансите на руския милиардер Роман Абрамович
Лондон проверява финансите на руския милиардер Роман Абрамович
От МОН отричат да има грешка в един от въпросите на матурата
От МОН отричат да има грешка в един от въпросите на матурата