НОВИНИ

Тръмп отива на съд заради нечовешко отношение към мигранти

Граждански сдружения в САЩ заведоха дело срещу президента Доналд Тръмп и членове на неговата администрация по обвинение за нечовешко отношение към повече от хиляда нелегални имигранти в Калифорния.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:22, 02.08.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
тръмп отива съд заради нечовешко отношение мигранти

"От 8 юни се държат хора във федерални центрове, на които са нарушени конституционните права", се посочва в жалбата, подадена от много организации, сред които и влиятелните Американски съюз за граждански свободи и Бюрото за правни свободи на затворници в Калифорния.

Мигрантите са заключени в килии през по-голямата част от деня и нощта и не получават медицински услуги. Хранят се с лоша храна, например мляко с изтекъл срок на годност или сандвич от само две парчета хляб, се добавя в жалбата. В текста се твърди, че мигрантите в Калифорния са подложени "на сурови условия, които могат да се опишат само като нечовешки".

Жалбата е подадена срещу президента Доналд Тръмп, министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, министърът на правосъдието Джеф Сешънс и служители на гранична полиция и други държавни институции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа пристигна в Лондон
Дядо Коледа пристигна в Лондон
Българският лекарски съюз с позиция по случая с починалата родилка в Плевен
Българският лекарски съюз с позиция по случая с починалата родилка в Плевен