НОВИНИ

Тръмп отлага оттеглянето си от своята бизнес империя

Избраният за президент на Съединените щати, Доналд Тръмп отложи за януари пресконференцията, в която трябваше да обяви, че ще се оттегли от своята бизнес империя.

bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 13.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Миналият месец Тръмп съобщи, че ще се срещне с медиите на 15 декември. Той трябваше да обяви как ще се раздели напълно със своята компания и международните си холдинги.

Говорителят на избрания за президент предаде, че отлагането е направено, за да може Тръмп да се съсредоточи върху изпълнението на своя амбициозен дневен ред.

Ако Тръмп не се оттегли от бизнеса си преди на стъпи в Белия дом, обаче, рискува президентския си пост, предупредиха правни експерти. Според Конституцията на Съединените щати, президентът няма право да получава подаръци или възнаграждение от чужда държава.

;

Голяма част от бизнеса на Тръмп оперира с чуждестранни клиенти, което почти директно нарушава въпросната регулация, предупреди професорът по право Стивън Шуунър. По време на своята кампания, Тръмп обяви, че ще остави своята империя на съпругата и децата си, ако спечели президентския пост.

Междувременно, днес се очаква избраният за президент да номинира изпълнителния директор на корпорацията "Ексън Мобил" Рекс Тилърсън за държавен секретар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на ранените в Хитрино остава без промяна
Състоянието на ранените в Хитрино остава без промяна
Бан Ки-мун сигнализира за жестоко отношение към цивилни в Алепо
Бан Ки-мун сигнализира за жестоко отношение към цивилни в Алепо