Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи снощи в Туитър, че отлага с две седмици планираната масова депортация на нелегални мигранти, която беше планирана за днес.

Целта на решението на американския държавен глава е да се даде повече време на Конгреса за обсъждане и изработване на широкобхватна имиграционна реформа. Въпреки това, според трима неназовани представители на правителството във Вашингтон, причината за отлагането е изтичането на подробности в медиите за акцията, което е можело да застраши безопасността на имиграционните служители.

Председателят на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси приветства решението на държавния глава, за което лично е настояла в петък по време на телефонен разговор с американския президент.

Акцията на имиграционните власти трябваше да започне днес. Близо 2 хиляди семейства с издадена съдебна заповед щяха да бъдат депортирани от десетина от големи градове като Хюстън, Чикаго, Маями и Лос Анджелис.

Президентът Тръмп отложи масовите депортации на мигранти

Президентът Тръмп отложи масовите депортации на мигранти

Президентът Доналд Тръмп отложи с две седмици масовите депортации на мигранти, които трябваше да започнат от утре. Акцията трябваше да обхване едни от...