Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че възнамерява да сложи край на лотарията за зелена карта, по която според него в страната е пристигнал узбекският имигрант, убил вчера осем души в Манхатън, съобщиха осведомителните агенции.

© БТА

„Днес ние скърбим заради ужасната терористична атака в Ню Йорк, на няколко пресечки от Световния търговски център“, каза Тръмп на заседание на кабинета си в Белия дом. Той добави, че започва процедура по прекратяване на т.нар. Програма за разнообразяване на имигрантския поток (лотария за зелена карта).

"Ще поискам от Конгреса незабавно да започне работа за премахване на тази програма", каза той.

Говорител на министерството на вътрешната сигурност потвърди, че нападателят е влязъл в САЩ през 2010 г. с валидна виза, издадена му след участие в лотарията за зелена карта.

Аржентинци и белгийка са сред жертвите на атентата в Манхатън

Аржентинци и белгийка са сред жертвите на атентата в Манхатън

Петима аржентинци и белгийка са сред жертвите на атентата в Ню Йорк, при който узбекистанец прегази осем души и рани 11. Според някои съобщения, напад...

Тръмп нарече „животно“ мъжа, който вчера прегази с пикап хора на велоалея в Манхатън, като уби осем души и рани тежко най-малко 11 човека. В отговор на въпрос на репортер президентът каза, че ще обмисли дали извършителят да бъде прехвърлен в затвора за терористи в Гуантанамо, Куба.

Кой е нападателят от Ню Йорк?

Кой е нападателят от Ню Йорк?

Осем души загинаха , а 12 са ранени. Полицията задържа мъжа, който се вряза във велосипедисти и пешеходци. Той е от Узбекистан и е пристигнал в Съедин...

Извършителят Сайфуло Саипов, който е прострелян и се намира в болница под полицейски надзор, изглежда е следвал „инструкция на „Ислямска държава“ в канали на социалните медии“, каза шефът на звеното за борба с тероризма в нюйоркската полиция Джон Милър. По думите му 29-годишният Саипов е планирал нападението си седмици наред.

Според федерален източник, цитиран от Ройтерс, узбекът е бил в контакт с пребиваващо в САЩ лице, което е разследвано от ФБР за дейности, свързани с тероризъм.