НОВИНИ

Тръмп призова Германия да увеличи незабавно разходите си за отбрана на 25 от БВП

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска днес Германия да увеличи незабавно на два процента от БВП разходите си за отбрана. Той направи този призив на работна закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от алианса в Брюксел.

bnt avatar logo
от БТА
10:58, 11.07.2018
Чете се за: 00:22 мин.
По света
тръмп призова германия увеличи незабавно разходите отбрана бвп

Германия е напълно под контрола на Русия, това е много лошо за НАТО, коментира Тръмп. Милиарди се плащат на Русия, строят се газопроводи. Германия е заложник на Русия, Берлин разчита основно на руски внос на газ и премахва ядрените си централи. Нещо трябва да се направи - плащат милиарди на Русия, а ние плащаме милиарди, за да ги защитаваме от Русия, добави той. Президентът отбеляза, че бившият германски канцлер Герхард Шрьодер работи за "Газпром".

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Защитаваме всички, плащаме много, това продължава от десетилетия. Много нечестно е за нашата страна. Не за десет години, а незабавно трябва да се изпълни целта от два процента от БВП разходи за отбрана.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасените тайландски момчета са в добро здраве
Спасените тайландски момчета са в добро здраве
Сблъсъци на фенове с полицията в Париж след победата на Франция на полуфинала
Сблъсъци на фенове с полицията в Париж след победата на Франция на полуфинала