Както му е станало навик, президентът на САЩ Доналд Тръмп препредаде в Туитър поредица от саркастични и критични послания, насочени конкретно към бившата му съперничка в президентските избори Хилари Клинтън и към лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

© снимка: БТА / АРХИВ

Около 8 ч. вашингтонско време 45-ият президент ретуитна няколко туита на свои симпатизанти. Единият от тях е гифче (анимирана картинка) как Тръмп играе голф. С монтаж ударът на президента е последван от картинки на Хилари Клинтън, която е улучена от топката и залита на качване в самолет.

Малко по-рано Тръмп съобщи в свой туит, че е разговарял с южнокорейския президент Мун Дже-ин. "Питах го как е Човекът-ракета", написа той иронично за Ким Чен-ун и балистичната програма на Северна Корея.

Тръмп ретуитна и избирателна карта на САЩ, която е изцяло в червено, цветът на републиканците. "Продължавайте в същия дух, левичари, и това ще е положението през 2020 г.", когато са следващите президентски избори в САЩ, пише в легендата към картата.

Доналд Тръмп ретуитна и картинка на влак с огромен каскет "Да направим Америка отново велика" върху него и друга картинка на самия него, понесъл по океана американски продукти (въглища, коли, компютри и бисквитки Орео).

Накрая той препредаде статия на агенция Блумбърг от август, озаглавена "Колко носи Тръмп на Туитър? 2 милиарда долара според анализатор". Личната страница на президента в Туитър има над 38 милиона абонати.