НОВИНИ

Тръмп разкритикува в. "Ню Йорк таймс"

За трети път за една седмица републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп каза, че американският президент Барак Обама е помогнал за основаването на Ислямска държава, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
09:47, 14.08.2016
Чете се за: 01:06 мин.
По света
тръмп разкритикува йорк таймс

Този път Тръмп направи това изказване на предизборен митинг в Феърфийлд в щата Кънектикът. Щатът е известен със силната подкрепа за Демократическата партия и решението на Тръмп да води кампания там породи учудване у много републиканци, които го нарекоха глупаво.

Говорейки за Обама и за ИД, Тръмп забрави за неотдавнашните си опити да представи този род изказвания като проява на сарказъм, която хората не разбирали. Пред привържениците си в Кънектикът той каза: "Много хора мислят, че Обама е основателят на ИД и такова е и моето мнение". Подобни изказвания Тръмп вече направи на предизборна проява във Флорида и в интервю за американска телевизия.

В реч, продължила повече от час, Тръмп отдели най-вече внимание на оплакванията си от медиите и по-специално от в. "Ню Йорк таймс". Милиардерът разкритикува изданието, че използва данни от несъществуващи анонимни източници, и нарече журналистите на вестника "неудачници, които се правят на изобретателни".

Във всичките им публикации за мен има препратки към несъществуващи неназовани източници. Това е изключително нечестно, каза Тръмп и заплаши да отнеме акредитацията на журналисти на изданието. Ако го направи, това ще означава, че журналисти от вестника няма да имат достъп до местата, които по принцип са свободни за достъп само за пресата по време на предизборните му прояви, предаде Ройтерс.

Тръмп вече отне акредитацията на в. "Вашингтон пост".
Сега милиардерът реагира на публикация на статия в днешния печатен брой на "Ню Йорк таймс". В статията милиардерът е наречен неуправляем, неспособен да си взима поука от собствените си грешки и хаотичен. Авторите на статията - Алекс Бърнс и Меги Хабърман - твърдят, че са разговаряли с над 20 републиканци, които са близки на Тръмп или на щаба му и които са настоявали да останат анонимни, за да избегнат конфронтацията с милиардера.

В. "Ню Йорк таймс" твърди, че според източниците милиардерът не се поддавал на съвети и поуки. Настроението му все по-често било мрачно и той все по-често крещял на сътрудниците си. За сравнение в периода на първичните избори той се отнасял прекрасно със съветниците си и разчитал само на собствените си инстинкти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Милуоки след убийството на въоръжен цветнокож от полицай
Протести в Милуоки след убийството на въоръжен цветнокож от полицай
Младежите на Рио пренебрегват Олимпийските игри заради играта Покемон
Младежите на Рио пренебрегват Олимпийските игри заради играта Покемон