Президентът Доналд Тръмп изрази увереност, че разследването за предполагаемата руска намеса в изборите за американски президент миналата есен, водено от специалния прокурор Робърт Мълър, ще приключи тази година. Това съобщи в. „Вашингтон пост“, позовавайки се на близки до държавния глава източници.

© БТА / Архив

„Това разследване ще приключи скоро“, изданието цитира Тръмп. Самият той получил уверение за това от адвокатите по процеса.

Близкият до президента адвокат Тай Коб заяви по-рано този месец, че по негово мнение, резултати по делото ще бъдат обявени в началото на януари 2018 г.

ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 г. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специален комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на специалния прокурор и бивш директор на ФБР Робърт Мълър в разследване на твърдяната за руската намеса. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

Тръмп и ключови негови помощници многократно отхвърлиха съмненията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната предизборна кампания. Москва също отрече обвиненията за опит да повлияе на президентските избори в САЩ.